Inilah label baru untuk Vitamin C Plus. Formula baru ini ditambah dengan CITRUS BIOFLAVONOIDS iaitu Lemon, Orange, Grapefruit dan Hesperidin(Fungsi hesperiden bersama citrus bioflavonoid membantu keadaan seperti hemorrhoids,varicose veins, and poor circulation (venous stasis). Membantu blood vessels dan reduce inflammation). Penambahan bioflavonoids iaitu pigmen yg larut air dgn antioksidan, antiallergenik dan sangat diperlukan untuk penyerapan vitamin c.
Mari kita kenali apa itu BIOFLAVONOIDS.
Bioflavonoids dapat bekerja dengan baik iaitu dengan adanya vit B6, Vit c, vit E, Tyrosine, Calsium dan zinc
anti-radang
anti-alergi
anti-virus
anti-kanser
*Bioflavonoids ada 4 jenis. Citrus Bioflavonoids adalah selamat dan tiada kesan sampingan serta selamat untuk ibu hamil.
Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C
Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C
Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah dan mengatur penyerapannya.
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut
10. membantu vitamin C dalam menjaga collagen agar tetap dalam kondisi sihat, ~membantu penyerapan dan penggunaan vitamin C,
11. mencegah kerosakan vitamin C kerana pengoksidaan.12. mengurangi hipertensi,
13. mengurangi pendarahan,
14. membentuk penghalang pelindung terhadap jangkitan
15. dapat mengurangi gejala-gejala pendarahan jangka panjang, serum kalsium rendah.
16. merupakan antioksidan, pencegah pembentukan radikal bebas.
17. mencegah terjadinya serangan penyakit jantung coronary dan stroke.
Ini adalah kerana gabungan ini mampu mencegah pelekatan sel darah merah dan kerosakan HDL. Tambahan makanan sumber flavonoid melancarkan kembali darah pekat akibat penyumbatan pembuluh darah oleh kolesterol dan menjaga kadar normal HDL
Bioflavonoids juga berfungsi sebagai antioksidan dalam tumbuh-tumbuhan. Cuba kita lihat, tumbuh-tumbuhan yang terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari, menerima dos cahaya ultraungu (UV) yg tinggi kan? Bioflavonoids membantu melindungi tumbuhan daripada sinaran UV yang berbahaya dan meneutralkan radikal bebas molekul tidak stabil dengan elektron berpasangan yang mereka keluarkan. Dan apa yang BEST nya tu, kesan antioksidan bioflavonoids yg sama macam ni jugak berlaku pada manusia yg mengambilnya.
Bahan Makanan Apa yang Mengandung Bioflavonoid?
Bioflavonoid banyak terdapat pada bahan putih tepat di bawah kulit buah citrus. Bioflavonoid juga terdapat dalam lada, anggur, kayu pinus, bawang-bawangan, berry, teh hijau, sorgum, apricot, kedelai, tomat, brokoli, seledri, paprika, buncis, delima, jeruk nipis, jeruk lemon, anggur, apel, pir, stroberi dan lain-lain.
Bahan Apa yang Dapat Mengurangi Bioflavonoid dari Tubuh?
Beberapa bahan dapat menghilangkan bioflavonoid dari tubuh. Salah satunya yang paling buruk adalah asap rokok dan banyak minum alkohol. Aspirin dan ubat-ubatan penghilang rasa sakit juga dapat membuang bioflavonoid dari tubuh. Demikian pula dengan antibiotik dan cortisone.
Siapa yg perlukan?
1) PEROKOK –asap rokok merosak bioflavanoids dan vit c dengan cepat. Perokok memerlukan extra bioflavanoids dan vit c utk melawan kerosakan sel dari asap rokok
~ perokok pasif juga memerlukan extra bioflavanoids dan vit c
2) ELDERLY
3) Penderita asma dan alergi
4) penderita kencing manis
5) orang yang terkena jangkitan kerana bioflavanoids dan vit c dapat mengurangkan risiko infeksi
6) penghidap hypertensi – dapat menurunkan tekanan darah
7) orang yang stress – dpt mencegah stress dan proses pemulihan stress dapat dipercepat dengan mengambil bioflavanoids dan vit c
sesiapa yang nak jaga kesihatan
Bahan Makanan Apa yang Mengandung Bioflavonoid?
Bioflavonoid banyak terdapat pada bahan putih tepat di bawah kulit buah citrus. Bioflavonoid juga terdapat dalam lada, anggur, kayu pinus, bawang-bawangan, berry, teh hijau, sorgum, apricot, kedelai, tomat, brokoli, seledri, paprika, buncis, delima, jeruk nipis, jeruk lemon, anggur, apel, pir, stroberi dan lain-lain.
Bahan Apa yang Dapat Mengurangi Bioflavonoid dari Tubuh?
Beberapa bahan dapat menghilangkan bioflavonoid dari tubuh. Salah satunya yang paling buruk adalah asap rokok dan banyak minum alkohol. Aspirin dan ubat-ubatan penghilang rasa sakit juga dapat membuang bioflavonoid dari tubuh. Demikian pula dengan antibiotik dan cortisone.
1) PEROKOK –asap rokok merosak bioflavanoids dan vit c dengan cepat. Perokok memerlukan extra bioflavanoids dan vit c utk melawan kerosakan sel dari asap rokok
~ perokok pasif juga memerlukan extra bioflavanoids dan vit c
2) ELDERLY
3) Penderita asma dan alergi
4) penderita kencing manis
5) orang yang terkena jangkitan kerana bioflavanoids dan vit c dapat mengurangkan risiko infeksi
6) penghidap hypertensi – dapat menurunkan tekanan darah
7) orang yang stress – dpt mencegah stress dan proses pemulihan stress dapat dipercepat dengan mengambil bioflavanoids dan vit c
sesiapa yang nak jaga kesihatan
Ha..banyak sangat benefit yang ada dalam Vitamin C Plus ni kan. Tapi perlu diingat bahawa Vitamin c sangat-sangat mudah terhapus oleh haba. Sebab itu kita perlu mengambilnya setiap hari. Sebotol ada 180 biji. Tahan 6 bulan. Harga RM92.50.
Berhati-hati dengan orang yang cuba ambil untung atas angin dengan menjual/repacking dan jual dengan harga lebih tinggi. Dapatkan dari pengedar sah. No sijil kelulusan KKM yang terbaru adalah MAL13085068NC. Sebab ada je nanti yang jual kata vitamin c organik la, vitamin c dr Holland la..walau apa pun nama ia. Ianya adalah VITAMIN C PLUS SUSTAINED RELEASE.!!!!!!!!
Sekian. Terima kasih.
Puan Has.
Shaklee Distributor (883548)
Sms/Whatsapp : 013-2236819
Email : zarariana@gmail.com
Inbox FB : Hasnirah Iris
wah..nice info..mohon share kak! tq..:)
ReplyDeleteok dear....welcome..
ReplyDelete